Petek Temizliği Ne zaman Yapılmalıdır?

By Petek temizleme istanbul In Petek Temizliği No comments

Peteklerinde tıkanma olan ve bir önceki kış sezonunda ısınma sorunu yaşayanlar yeni kış ayları yaklaştıkça Petek Temizliği Ne zaman yapılmalıdır? sorusunun cevabını aramaktadır. Bu soruya verilecek en doğru cevap uzun soğuk aylarında daha iyi bir ısınma hazırlığı için kesinlikle yaz aylarında bu hizmeti uzmanından almanızdır. Ancak bir çok daire sahibi çeşitli nedenlerden Petek temizleme hizmetini vaktinde yaptırmamaktadır. Yapı sahipleri için hiç bir şey geçmiş değil firmamız kış ayları içinde de bu servisi sağlar. Birden fazla servis ekibi ile sizlere beklemeden bu hizmeti en hızlı şekilde fiyat farkı olmadan sağlayabilmektedir.

Petek temizleme için en doğru zaman nedir?

Petek Temizleme

Petek Temizleme

Petek temizliği yaz ve kış dönemi geçişlerinde profesyonel bir firma tarafından yapılmalıdır. Peteklerin içerisinde biriken kirleri ev sahibi temizleyemez. Teknik bir işlem özel makineler ve kimyasal ilaçlar ile kışa hazırlık zamanında ve kış sonunda olmak üzere yapılmakladır. Yılda bir kez yapılması da yeterli olacaktır. Peki yapılan bu temizlik hizmetini her yıl düzenli olarak yaptırmalı mıyım diye sorarsanızda önerimiz iyi bir ısı almak için kesinlikle yaptırmanızdır. Petek temizliği yapılmış bir tesisat

, ısıyı hızla bulunduğu ortama yayarak doğru ve yeterli ısınmayı sağlar ve ayrıca da tasarruflu yakıt gideri sunar.

Petek temizleme hizmeti almayı düşünüyorsanız Firmamız İstanbul içi Petek temizliği hizmetlerinde hem anadolu yakası hemde Avrupa yakasında en aktif firmalardan biridir. Sitemizdeki Petek temizleme fiyatları sayfasına göz atabilir ve sizin için en uygun fiyatlandırmayı görebilir ve servis talebinizi hemen başlatabilirsiniz.

 

Petek temizleme işlemleri optimum düzeyde verimlilik ve performans sağlamak için Petek Temizliği Ne Zaman Yapılmalı? sorusunun cevabı her 2 yılda bir yapılmalıdır. Petek temizleme işlemleri için en uygun zaman, yaz aylarıdır. Sonbahar ve kış aylarında kombinizi kullanmaya başlayacağınız için, havalar soğumadan uygulamayı yaptırmanız önemlidir.

Peteklerdeki verimin düşmesinin temel sebebi, peteğin içerisinde biriken yabancı maddeler, kireçlenme ya da çamurlaşmadır. Bu nedenle peteğin eski olması, düzenli olarak bakım yapılması durumunda verimi hiçbir şekilde etkilemez. Petekleriniz ısınmamaya ya da eskisi kadar iyi çalışmamaya başladıysa, peteklerinizi değiştirmek yerine petek temizliği yaptırarak peteklerin sorunsuz bir şekilde ısıtmasını sağlayabilirsiniz.

Peteklerde Biriken Kireçler Nasıl Temizlenir

Peteklerde biriken kirecin yol açtığı çamurlaşma, tesisattan gelen sıcak suyun tüm petek yüzeyini ısıtmanı engellediği gibi ayrıca peteğin maksimum sıcaklığa ulaşma süresinde de dramatik bir azalmaya neden olur. Bu sorunu önlemek için ekonomik petek temizleme fiyatları ile hizmet veren, deneyimli teknisyenlerle çalışan profesyonel bir şirketten yardım istemeniz yeterli. Suda çözünmüş hale olmasına karşın kireç, suyun sıcaklığı arttıkça metal yüzeylere daha fazla tutunma eğilimindedir. Bu eğilim neticesinde ısıtma sistemlerinin şebeke suyuyla temas kuran metal aksamlarında kireçlenme olmakta, ilk zamanlarda önemli bir soruna yol açmayan bu tortulaşma ise aylar geçtikçe daha büyük sorunlara perde aralamakta.

Oluşan tortu yer çekimiyle peteklerin altında toplanmanın yanı sıra sistemden gönderilen suyun tazyiki sayesinde tesisatın farklı noktalarına da tanışır. Diğer yabancı maddelerin birikmesiyle yoğunlaşan bu tortu tabakası, çamur kıvamında kalın katmanlar halini alır. Artık bu aşamadan sonra tesisat üzerinden gelen sıcak suyun yoğun çamur katmanları aşması imkânsız hale gelir. Tesisat üzerinden gelen ve peteğe girdikten sonra dip bölümdeki yoğunlaşmış balçık katmanı yüzünden sadece üst bölümü dolaşarak peteği terk eden sıcak su, peteklerin altına uğramadığı için bu kısmı da ısıtamaz. İstanbul da bir çok yapıda benzer sorunlar vardır.

Peteklerin alt bölümüne uğramayan sıcak su, taşıdığı ısı enerjisini bu bölüme aktaramadığı için peteklerin de iç mekânı verimli bir biçimde ısıtma güçleşir. Peteklerin alt bölümündeki birikme ne kadar fazla ve yoğun olursa sıcak suyun geçemediği bölüm de o kadar artacak yani peteklerin alt kısmında soğuk kalan yüzey alanı büyüyecektir.