Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

By Petek temizleme istanbul In Petek Temizliği No comments

Kış aylarına girmek üzere olduğumuz bu aylarda ısınma, sıcak su ihtiyacımızı karşılayan kombilerin periyodik bakım ve temizlikleri konusunda yapılması gerekenleri sizlere hazırladık. Kombi Bakımı Nasıl Yapılır? yazımızda bir çok işlem bilgi sahibi kişiler ve uzmanlar tarafından yapılmasında fayda vardır. Yapacağınız yanlış işlem ve uygulamalar ciddi sorunlara neden olabilir bunun için mutlaka can güvenliğinize dikkat ediniz. Petek temizleme firması olarak kombi bakımı içinde sizlere profesyonel destek sağlamaktayız.

Evde Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

kombi

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kombi sıcak su ve radyatörlerin ısınmasını sağlayan doğalgaz enerjisini kullanan teknik cihazdır. Kombi bakımını kışa girmeden yani petekleri kullanmadan önce  yapmalıyız;

  • Bakımına geçmeden önce su basıncını kontrol etmeliyiz. Her marka da değişiklik gösterse de kırımızı olarak gösterilen baremi aşmamak gerekir.Su basıncı düşük ise kombinin alt tarafında bulunan su alma vanasından su ilave etmeliyiz.
  • Petekleriniz hava almış ise içindeki suyu sürkülasyon yapamaz bu durumda peteklerin belirli bölümleri ısınmaz. Radyatörler monte edilirken size verilen küçük anahtar yada düz bir tornavida ile bu işlemi oldukça basit şekilde yapabilirsiniz.
  • Hava alma işleminden sonra petekler hala aynı şekilde ısınmıyor sa bu durumda işinde uzman bir firma ile görüşerek profesyonel bir yardım almanız gerekiyor.

Profesyonel Kombi Bakımı

Kombi bakımı için hizmet alacağınız firmanın uzun yıllar bu alanda tecrübe sahibi olduğuna dikkat ederek firma seçimi yapmalısınız. Kombi bakımı denilince sadece temizlik olarak anlaşılmamalı ileride olabilecek arızaların tespiti yapılarak çözümler üretilmesidir. Bu bakım ve tespitler kullanıcılar tarafından yapılacak uygulamalar olmadığından firmalar sizin için yapacaktır.

Kombi bakımında neler yapılır;

  • Kombinin içindeki su boşaltılır kirli su tahliye edilir
  • Genleşme tankının havası ölçülerek 0.75  mbar’dan az ise bu seviyeye gelene kadar hava basılır
  • Brülor sökülerek fırça ile temizlenir
  • Fan test edilir gerekirse temizlenir
  • Filtre sökülerek temizlenir
  • Kombiden sökülen parçalar toplanır ve tekrar takılarak suyu doldurulur
  • Gaz ayarları yapılır sızdırmazlık kontrol edilir
  • Kullanıcıya işlemler hakkında bilgi verilir birlikte kontrol edilir ve çalışır vaziyette teslim edilir
kombi-bakimi

Kombi Bakımı

Yoğuşmalı ve eski tip bacalı kombilerde ek olarak yapılan bazı işlemlerde bulunur; Yoğuşmalı kombilerde yapılan yoğuşmanın su haznesi temizliği yapılır ve çamur ayrıştırıcı filtre bakımı ve temizliği yapılır. Bacalı kombilerde ise ek olarak bacanın limit sensörü ve çekiş durumu kontrol edilir.

Not: Doğal gaz cihazlarınıza kendiniz müdahalede bulunmayın bir uzman bilgisinden yararlanın aksi takdirde hayati riskler almış olursunuz.

kupbezrecepty.com