Eviniz Isınmıyorsa Petek Temizleme Vakti Gelmiş Olabilir

By Petek temizleme istanbul In Petek Temizliği No comments

Kalorifer petekleri yaklaşık iki yılda bir temizlenmelidir. Uzun süre temizlenmeden kullanılan petekler yeterince ısınmayabilir. Peteklerin üst kısmı yanıyor altı soğuksa, en son sıradaki petek soğuksa, kombinizin ısısı yüksek olduğu halde eviniz yeterince ısınmıyorsa, kombiniz çok sık arıza yapıyor ve tıkanıyorsa petek temizliği yapmanın vakti gelmiş olabilir. Petek temizliği genel olarak ihmal edilir, ama ısınma sorunlarının temel sebebidir. Ara sıra kendiniz yapmaya çalışsanız da peteklerin profesyonel bir şekilde düzenli olarak temizlenmesi ısınma konusunda tasarruf edilmesini ve çok daha iyi ısınılmasını sağlayabilir.

Petek Temizliğinde Kimyasal Madde ve Uygun Cihazlar Şarttır

Radyatör peteklerinin araları ve içini temizlemek biraz güçtür. Kendiniz elektrik süpürgesi ve sabunlu suyla sık sık temizleyebilirsiniz. Ancak petek içerisinde biriken kir ve yağların tamamen arınması için bu işlem yeterli değildir. Petek temizleme konusunda en önemli konu suyun ısındığı yer olan eşanjördür. Eşanjör ise elektrik süpürgesi ya da sabunlu suyla hem ulaşılamaz

, hem de temizlenemez. Özellikle eşanjörün ve radyatör peteklerinin iç kısmının tamamen temizlenmesi ve ayna gibi olması için özel bir kimyasal madde gereklidir. Tam bir petek temizleme için bu kimyasal madde çok önemlidir. Petek içlerinin tam olarak temizlenmesi kirlilikten kaynaklı bütün arızaları engeller. Böyle bir temizlikten sonra oluşacak ısı farkını hemen fark edersiniz. Ayrıca temizlik sırasında kullanılacak olan cihazın da büyük bir önemi vardır. Bu konuda geliştirilmiş son teknolojiye uygun cihazlar mevcuttur.

Petek Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar

Petek temizliği konusunda dikkat edilmesi gereken teknik ayrıntılardan biri cihazın radyatöre bağlantı noktasıdır. Doğru bir bağlantı kurulması temizlik sırasında evin kirlenmesini engeller. Petek temizliği sırasında çalışan cihazlar radyatörün içine 2 ya da 3 bar arası bir hızla hava ve su pompalar. Peteklerden tamamen tertemiz su gelene kadar bu işlem devam eder. Daha sonra tekrar bir kimyasal atılarak sökülen parçalar geri takılır ve petek temizleme işi tamamlanır. Bu işlemin uzman bir ekiple iki senede bir profesyonel bir şekilde yapılması gereklidir. Bu konuda uzun zamandır çalışan firmamız İstanbul’da size yardımcı olmak için hazırdır. En ucuz fiyatlarla servis hizmeti için bizi aramanız yeterlidir.